Grönt kort för golf – vad betyder det?

Har du nyligen börjat intressera dig för golf eller funderar du kanske på att testa på sporten? Golf är en sport som länge intresserat människor i alla möjliga åldrar och från olika delar av världen. Sporten associeras vanligtvis med det som i folkmun kallas för överklassen, främst på grund av de höga kostnader som sporten innebär.

Majoriteten av alla som börjar spela golf och som registrerar ett medlemskap på en golfklubb ser även till att skaffa sig ett ”grönt kort”. Inom golfen fungerar det gröna kortet likt ett körkort, som visar att du som spelare är trygg på banan. Att du har ett handicap på 54 eller lägre, samt känner till golfreglerna, har golfvett och förstår spelets regler.

Finansiera grönt kort

Har du svårt att finansiera kortet kan du med fördel vända dig till Diamantbrev och sälja guld som en form av belåning. Hos Diamantbrev slipper du besöka en fysisk pantbank, utan skickar alla dina värdefulla föremål över nätet. Att sälja guld har blivit ett mycket effektivt sätt att snabbt få mer pengar till bankkontot, utan att behöva betala onödigt höga räntor eller administrativa kostnader hos banken. Företaget erbjuder trygghet och säkerhet under hela belåningen, samt snabba värderingar och utbetalningar.

Vad kostar gröna kort?

Att ta ett grönt kort inom golfen är inte helt kostnadsfritt. Hur mycket du behöver betala beror bland annat på om du väljer att gå en fysisk kurs eller om du föredrar en digital. För att få det gröna kortet kommer du t.ex. att behöva genomföra ett kunskapstest där minst 80 % av svaren måste vara korrekta. Därför är guidning eller utbildning A och O för att få godkänt på testet. Priset för att ta en kurs eller utbildning för det gröna kortet ligger på allt från 900 till 2500 kronor. Observera att du kommer behöva registrera ditt gröna kort hos en golfklubb för att det ska vara giltigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *